PGU
PRODUKTIONSGRUNDUDDANNELSE
PRODUKTIONSGRUNDUDDANNELSE
På PGU er undervisningen bygget op omkring et fagligt tema med værkstedsundervisning, hvor formålet er, at gøre den unge klar til en erhvervsuddannelse, anden ungdomsuddannelse eller til ufaglært beskæftigelse.
De faglige temaer er særligt udviklet til FGU, og undervisningen består af 2/3 produktion og 1/3 teori.
Udover undervisning i det faglige tema, får man også indblik i fremstilling, dokumentation og afsætning. Eleverne modtager undervisning i de almene fag: dansk, matematik og PASE. Den almene undervisning tager udgangspunkt i det værksted, som eleven er en del af.
Læs vores elevfolder.
Byg, bolig & anlæg
Sammen bygger vi din fremtid! Hvis du går og drømmer om en håndværkeruddannelse, så er Byg, bolig og anlæg måske lige noget for dig.
På Byg, bolig og anlæg sørger kompetente undervisere for, at du får masser af helhedsorienteret undervisning, så du både får styr på det praktiske og det almene.
På det det faglige tema beskæftiger man sig f.eks. med:
Vi har masser af ordre og samarbejdspartnere, der nok skal holde dig beskæftiget og måske gøre dig interesseret i en fremtid indenfor faget.
Handel & kundeservice
Vores “Bilka-linje” er et spændende værksted, hvor skoledagen foregår i Bilka, Skalborg, hvor elever bliver en del af en stor arbejdsplads. Dette er linjen, hvor du får mulighed for at prøve kræfter med en dynamisk arbejdsplads med mange spændende udfordringer.
Her får elever chancen for at stifte bekendtskab med:
Elever kan afprøve de mange forskellige afdelinger i Bilka, og der er derfor gode muligheder for at få mange forskellige indtryk og et stort personligt, fagligt og socialt udbytte.
Industri
Hvis du er interesseret i at arbejde med metal, svejsning og andet håndværk, så kunne vores industrilinje godt være noget for dig.
I professionelle rammer får du mulighed for at stifte bekendtskab med en lang række arbejdsopgaver og ansvarsområder inden for det faglige område.
Som elev kommer du til at arbejde med:
Alle elever skal desuden gennemgå § 17 arbejdsmiljøuddannelsen, og alle elever skal have maskinkørekort, så de opnår så bredt et kendskab som muligt til de forskellige maskiner og arbejdsprocesser.
Kommunikation og medier
Hvis du har lyst til at slippe din indre nørd fri, så er Kommunikation og medier muligvis det faglige tema for dig. Vi arbejder med en masse forskellige emner og redskaber, der sikrer en spændende og produktiv hverdag.
Som elev har du mulighed for at arbejde med:
På vores værksteder er der et stærkt sammenhold, hvor både interesserne og projekterne er mange. Vi sørger for, at du får et godt kendskab til en lang række værktøjer, som du kan bruge til både uddannelse og job.
Mad & ernæring
Gemmer du på en kok, cater eller køkkenassistent, eller vil du bare gerne have fingrene direkte i bolledejen? så har vi et godt undervisningstilbud til dig på mad og ernæring. Som elev på linjen bliver du en aktiv del af vores fantastiske køkkenhold, der hver dag står for at tilberede og servere lækre måltider for skolens elever og personale – du får altså direkte erfaring med køkkenbranchen fra dag ét!
Som elev på mad og ernæring får du altså mulighed for at stifte bekendtskab med:
Vi sørger for, at du bliver fortrolig med relevante arbejdsgange og opgavetyper i køkkenet, og samtidig giver vi dig også mulighed for at modtage almen undervisning, så du er klædt godt på til eventuelt at søge ind på en fagrelateret uddannelse eller finde job inden for køkkenbranchen.
Miljø & genbrug
Er du kreativ, og har du lyst til at arbejde med dine hænder og omsætte dine idéer til færdige produkter, så er miljø & genbrug sikkert noget for dig.
På linjen Miljø & Genbrug arbejder du med håndværk, design og genbrug. Du er med i de kreative opgaver hele vejen fra ideudvikling over planlægning til produktioner med deadlines og fremvisning/salg. Der er fokus på bæredygtighed, redesign og genbrug indenfor møbler, tøj, udsmykning m.m.
Elever arbejder f.eks. med følgende:
Vi udfører kreative projekter i samarbejde med kunder og det lokale erhvervsliv. Du bliver en del af en fælles produktionsenhed, hvor I arbejder individuelt og i grupper, og hvor du afhængig af opgavens art træner samarbejde, selvstændighed og fælles ansvarlighed.
Motor & mekanik
Hvis du har biler på hjernen, arbejdsglæde i hjertet og ikke bliver skræmt af en smule olie på fingrene, så burde du overveje at blive elev på motor og mekanik på FGU Himmerland i Aars.
På motor og mekanik har vi vores eget autoværksted, hvor vi stræber efter at skabe et autentisk og praksisnært arbejdsmiljø for vores elever gennem vores varierende arbejde med forskellige kundeordrer inden for hovedfagets områder.
På værkstedet arbejder vi bl.a. med:
Som elev på motor og mekanik bliver du en del af et aktivt hold, hvor der altid er opgaver, der skal løses. Du får samtidig et kendskab til mekaniker- og bilbranchen samt mulighed for undervisning i dansk og matematik, så du eventuelt kan blive afklaret i forhold til at søge job eller uddannelse inden for fagområdet.
Omsorg & sundhed
På Omsorg og sundhed har vi fokus på ældre- og børnepleje, så vi er et godt tilbud til dig, som drømmer om at læse til Pædagogassistent eller Social og Sundhedshjælper.
Som elev modtager du undervisning i:
Vi har samarbejde med både børnehaver og ældrecenter i kommunerne, så eleverne kan få erfaring med fra undervisningen. Vi har samtidig fokus på egen sundhed og velvære, hvorfor vi også bruger tid på fitness.
Turisme, kultur & fritid
På Turisme, kultur og fritid arbejdes der kreativt i meget bred forstand, så hvis du er interesseret i at lade din kreativitet spire, så er dette værksted muligvis noget for dig.
På værkstedet arbejder elever bl.a. med:
På værkstedet samarbejder vi med foreninger, virksomheder, turisterhvervet og private. Der lægges vægt på, at der er tid til fordybelse i bl.a. udviklingsopgaver, samt i det sociale samspil.