Gå til indholdet
Logo
Menu

Orientering om Coronavirus

Her kan du løbende orientere dig om, hvordan FGU Himmerland forholder sig til situationen med Corona-virus.

Hvis du er elev og vil vide mere om, hvordan du skal forholde dig til undervisning, så se under menupunktet "Fjernundervisning".

Fredag d. 15. maj 2020

Information til elever

Kære elever

Statsministeren har meldt ud, at vi kan åbne op igen den mandag den 18. maj 2020. FGU Himmerland åbner op for elever tirsdag den 19. maj 2020. Vi kontakter jer i forhold til, hvornår I skal møde op på skolen igen. Nogle af jer har i forvejen aftaler med jeres undervisere og vejledere om at møde ind på skolen allerede i næste uge, øvrige elever møder ind på Teams som hidtil. I vil alle blive orienteret om de særlige regler, der gælder i forbindelse med fremmødet. Dette for at undgå smittespredning desuden vil alle elever på den 1. skoledag modtage undervisning i hvordan de gældende hygiejne-, adfærds- og afstandsregler udøves i praksis.

Vi glæder os meget til at se jer 😊

Vedr. eksamen

Der er indgået ”Aftale om prøver og eksamener på de gymnasiale uddannelser mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet”. Aftalen indeholder et lille afsnit om FGU, som lyder:

”Partierne er også enige om, at elever på den forberedende grunduddannelse på grund af de særlige omstændigheder omkring undervisningen i foråret ikke skal til prøver i år, og at eleverne derfor får standpunktskarakterer i stedet for prøvekarakterer.”

I kan se hele nyheden her: https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/apr/200406-3-gere-og-2-hfere-skal-til-faerre-proever-til-sommer

 

Torsdag d. 7. maj 2020

Information til elever:

Kære elever

Vi venter lige nu på svar om, hvornår vi kan åbne skolen for jer igen.

I skal ikke møde i skole på mandag d. 11. maj – medmindre I har en aftale med jeres lærer om at komme i skole.

Hvis statsministeren siger, at vi kan åbne skolen, vil I få besked fra skolen om, hvornår I skal møde igen.

Vi glæder os rigtig meget til at se jer igen og håber på, at det bliver snart.

 

Torsdag d. 23. april 2020

Information omkring Coronavirus på andre sprog

Hvis du har brug for at finde oplysninger omkring Coronavirus i Danmark på andre sprog, så kan man læse mere på https://coronadenmark.dk/ - her findes 25 forskellige sprog.

Alternativt på https://politi.dk/en/coronavirus-in-denmark - siden er på engelsk / site is in english.

 

Tirsdag d. 14. april 2020

Information omkring prøver

Der er nyt om prøver:

Der er indgået ”Aftale om prøver og eksamener på de gymnasiale uddannelser mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet”. Aftalen indeholder et lille afsnit om FGU, som lyder:

 ”Partierne er også enige om, at elever på den forberedende grunduddannelse på grund af de særlige omstændigheder omkring undervisningen i foråret ikke skal til prøver i år, og at eleverne derfor får standpunktskarakterer i stedet for prøvekarakterer.”

 I kan se hele nyheden her: https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/apr/200406-3-gere-og-2-hfere-skal-til-faerre-proever-til-sommer

 

Fredag d. 10. april 2020

Til elever på FGU Himmerland

Vores statsminister siger, at vi tidligst kan komme tilbage til vores almindelige FGU-hverdag efter d. 10. maj 2020.

Det betyder:

 • Du skal tjekke ind tirsdag morgen den 14. april, og se, hvad dine undervisere har forberedt af undervisning (på Teams, Facebook eller hvor du plejer at modtage opgaver fra dine undervisere).
 • Intet er forandret fra vores almindelige FGU-hverdag, når det kommer til skoleydelse; man får skoleydelse, når man passer sit FGU-forløb.
 • Vi er her for at støtte dig, så du lærer mest muligt og stadig kan nå dine uddannelsesmål, selvom du modtager hjemmeundervisning. Derfor er det vigtigt, at du bruger dine undervisere og vejledere og tager telefonen, hvis de prøver at komme i kontakt med dig.

VI VED GODT, DET ER RIGTIGT SVÆRT AT GÅ I SKOLE LIGE NU, DERFOR ER VI HER FOR DIG.

Husk, at information omkring fjernundervisning kan findes her.

Vi håber, at vi snart kan vende tilbage til en normal hverdag for vi savner rigtig meget at være sammen med vores elever.

 

Tirsdag d. 24. marts 2020

Opdatering

Kære alle elever, forældre og samarbejdspartnere,

På baggrund af meddelelse fra Statsminister Mette Frederiksen på regeringens pressemøde mandag d. 23. marts 2020, forlænges lukningen af skolerne i FGU Himmerland foreløbigt til og med mandag d. 13. april 2020.
Vi håber at kunne åbne vores skoler igen for både elever og medarbejdere tirsdag d. 14. april 2020.

Køreplan for udlevering af computere:

 1. Elever, der mangler pc, kontaktes tirsdag/onsdag af vejlederne
 2. Elever kan afhente på alle 3 skoler torsdag kl. 10–12
 3. Computer m.m. udleveres på hjemadresser torsdag kl. 12.30–16.
 4. Medarbejderne danner gruppe med deres elever på Teams/Facebook/andre platforme hurtigst muligt efter udlevering af pc'er.
 5. Eleverne skal være aktive i hjemmeundervisningen fra og med fredag d. 27.03.

 

Information til elever:

På grund af Corona/COVID-19 er vores skoler som bekendt lukket ned i en periode.
Indtil vi åbner igen, har du som elev stadig både ret og pligt til at modtage undervisning.

I stedet for at møde op på skolen skal du i stedet følge med via de online-kanaler, din underviser har instrueret dig i. Det er her, du modtager undervisning.

I den kommende tid gælder således følgende:

- Din underviser sørger for at tilrettelægge undervisning online
- Du skal løse og aflevere dine opgaver, sådan som din underviser har instrueret dig i.

Når du løser dine opgaver som aftalt, undgår du fravær og at blive trukket i skoleydelse.

Altså:

 • Du skal arbejde hjemmefra
 • Du får opgaver online
 • Du får skoleydelse, hvis du løser dine opgaver
 • Du betaler ikke for mad

 

Information omkring fjernundervisning kan findes her.

 

 

Tirsdag d. 17. marts 2020

Orientering til elever

Alle elever på FGU Himmerland skal løbende holde sig opdateret her på hjemmesiden eller via facebook - her opdateres, når der er nyt om situationen ift. FGU Himmerland, så I kan følge med.

Mens skolen er lukket for undervisning, vil jeres lærer eller vejleder ringe til jer 2 gange om ugen for at høre til jer - de kan også hjælpe, hvis I har spørgsmål.

Husk at følge myndighedernes råd, så vi begrænser Corona-smitte.

 

 

Onsdag d. 11. marts 2020

Orientering om Coronavirus/COVID-19

FGU Himmerland følger de nye retningslinjer vedrørende Coronavirus, og det betyder her og nu, at alle elever på FGU Himmerland kan møde ind i morgen, torsdag, men fra og med fredag den 13. marts 2020 vil skolen være lukket i foreløbig 2 uger - altså til og med fredag den 27. marts 2020. Det er vigtigt at følge med på denne hjemmeside for at følge udviklingen af Corona-situationen.

Jeg understreger, at vi naturligvis følger de råd og vejledning, som vi modtager fra Ministeriet og Sundhedsstyrelsen. Alle elever vil modtage skoleydelse i den periode, hvor skolen er lukket.

 

Med venlig hilsen

Kirsten Torp
Rektor

Artboard 2 100